FTP - tiedostonsiirto

Syötä alla olevaan kenttään domainisi nimi niin ohjesivu päivittyy sen mukaiseksi.
 

FTP-osoite:
Portti: 21
Protokolla: FTP tai FTPS/FTPES (ei SFTP)
FTP(E)S = FTP Explicitly over SSL, nykyisin suositeltavin vaihtoehto

Sisäänkirjautuminen tapahtuu webhotellin pääkäyttäjän tunnuksella ja salasanalla.

Kotihakemistona toimii public_html -kansio jonne tulee sijoittaa sivuston index-tiedosto.

Huom. Pelkissä domaintilauksissa palvelimellemme voi sijoittaa ainoastaan index tai .htaccess -ohjaustiedostoja. Mikäli haluat sijoittaa sivustosi palvelimellemme, on tilaus muutettava webhotelliksi.

Huom. Osalla palvelimistamme on käytössä FTP Enforcer -toiminto ja FTP-yhteyteen käytettävä IP-osoite tai ajanjakso on aina erikseen sallittava. FTP Enforcer -kuvake löytyy Cpanel -hallintaohjelmistosta. Jos kuvaketta ei ole Cpanelissa, toiminto ei ole palvelimella käytössä tai on tilapäisesti pois käytöstä. Enforcer toimii paremmin vanhemmalla paper_lantern -ulkoasuteemalla, jonka saat vaihdettua Cpanelin oikeasta reunasta.

FTP Enforcer
IP:n lisääminen sallittujen joukkoon onnistuu seuraavasti:
1. Kirjaudu Cpanel -hallintaohjelmistoon
2. Klikkaa Cpanelissa FTP Enforcer -kuvaketta
3 a) Klikkaa painiketta "Add Current IP to Whitelist" tai
3 b) Lisää "Whitelist an IP address" -kohdassa ensimmäiseen täyttökenttään IP-osoitteesi:
3.238.235.248
ja toiseen kenttään vapaamuotoinen kuvaus. Klikkaa lopuksi "Add to Whitelist" -painiketta. Huomioithan että IP-osoitteesi saattaa muuttua esim. nettiyhteyden mennessä poikki.

Joissakin tapauksissa kannattaa määrittää aikaperusteinen rajoitus tai ikuinen aikaraja. Rajattoman/ikuisen aikarajan määritys onnistuu Disable FTP Enforcer -otsikon alapuolella olevasta painikkeesta "Permanently disable FTP Enforcer".

IP-osoite on numerosarja, joka yksilöi jokaisen Internet-verkkoon kytketyn tietokoneen. Esim. 123.45.67.89
FTP on tiedostonsiirtoprotokolla, jonka avulla kotisivun tiedostoja voi ladata omalta koneelta palvelimelle


Sivuston siirto palvelimelle Cpanelin File Managerin avulla

1. Pakkaa sivusto .zip pakettiin omalla koneellasi. Valitse sivuston tiedostot ja alikansiot ja klikkaa sen jälkeen hiiren oikeaa painiketta ja valitse valikosta "Lähetä kohteeseen..." + "Pakattu kansio (zip-tiedosto)".
2. Kirjaudu Cpaneliin, avaa File Manager ja valitse vasemmalta kansioksi public_html
3. Klikkaa File Managerin yläriviltä Upload. Selaa pakkaamasi tiedosto omalta koneeltasi tai raahaa se latauskenttään.
4. Kun tiedosto on latautunut palvelimelle, pura se File Managerin yläosan Extract-painikkeella. Tarkista että tiedostot ovat public_html kansiossa.
5. Poista lopuksi zip-tiedosto palvelimelta, sillä se on tietoturvariski (jos se sisältää esim. config.php tms. tiedostoja tunnuksineen). Lähtökohtaisesti public_html kansiossa ei tulisi säilyttää mitään ei-julkista.
Huom. oletusarvoisesti pistealkuiset piilotetut tiedostot tai kansiot kuten .htaccess eivät näy. File Managerissa saat ne näkyviin oikean yläkulman Settings -painikkeesta; "show hidden files".


-

ASIAKASPALVELU
-

Toivomme yhteydenottoa ensisijaisesti sähköpostina. Saat nopeasti vastauksen. Sähköposteista meille jää selkeä arkisto, mistä eri henkilöiden on helppo palauttaa asioita mieleen. Lisäksi pystymme priorisoimaan sähköpostien käsittelyjärjestyksen. Säilytäthän koko viestiketjun vastatessasi.
Puhelin: +358 40 5959563
Aktiiviset puhelinpäivystysajat arkisin
klo 9-10, 13-16 ja 20-21. Muina aikoina tilanteen mukaan. Voit lähettää meille viestejä myös Signal tai WhatsApp -pikaviestipalveluilla.
 
Tiedotamme tärkeimmistä asioista sähköpostitse, noin kerran tai kaksi vuodessa. Etusivullamme tiedotamme myös pienemmistä päivityksistä ja ajankohtaisista asioista.
 
POSTIOSOITE
Webbinen.net
Soikallionkatu 7
21110 NAANTALI

https://www.webbinen.net
Y-tunnus: 1902771-3
Copyright © 2024 Webbinen.net